Pages

Monday, October 20, 2014

Again, Perubahan yang harus di hadapi

Assalamualaikum..

dah lama x update blog ni.. busy sket plus x dak idea..
Skang nak kongsi sket perkembangan terkini..

mungkin x ramai yang tahu aku keja apa.. untuk mudah cerita aku keja company swasta yg handle projects percubaan klinikal di sekitar KL dan juga Malaysia.
Mungkin juga ramai yg tidak tahu yg aku telah di "pinjam" kan/outsourced oleh company aku ke sebuah international company yg HQ kat India but ada branch kat Malaysia ni
and for almost 3 years I work for the projects from this international company.

Dalam masa sepanjang aku bekerja ni.. banyak perubahan yang aku alami..
- habis study balik kedah: sesuaikan diri hidup kat rumah parents setelah hampir 4 tahun di perantauan
- kerja sebagai cikgu ganti BI for secondary school: fuh! ni agak mencabar.. nak kena behave like cikgu cikgi.. aku akui aku x dak gaya nak jadi cikgu..
- Join BEST Programme : again datang KL.. mana nak cari rumah sewa, belajar soft-kills and everything for corporate worlds..
- After that be an intern at my company now: seriously this is not what I planned during undergraduate and this jobs really out of my course.
- Finish intern company offer for jobs there.. and here I work now.
- Not more than 6 month , aku dipinjamkan ke company international tu..
- and Now after almost 3 years, I'll come back to serve my company: Finally!!

walaupon ini yang aku nak selama ni.. aku rasa macam ada something missing.. do you know why?
by next year 2 of my colleagues will leave. We have work so closely and has become best friend, but they choose to return to their family for better opportunities.
I wish them the best of luck in future ... however still I feel sad inside.

and I keep thinking whether this is the best choice for me..




Thursday, June 12, 2014

Broken Angels by Richard Montanari

Sekarang aku sedang membuat percubaan untuk menyibuk kan minda dengan membaca english novel.
Novel pertama tahun ni tajuknya seperti diatas.

Tujuan?
Hahaha..
Nak perbaiki english kot.. dan nak sibuk kan diri dengan membaca..

Genre Novel nie?

ada ala-ala investigation.. aku pon x pasti mulanya masa pilih novel nie..
tapi aku tertarik sbb cover dia.. sangat menarik minat aku..

Sekarang sedang berusaha menghabiskan.. interesting gak.. nanti bila dah habis boleh pinjam others novel dari pengarang yg sama..

Nak tau apa yg diceritakan dalam novel ni.. kena tunggu next post.. hehe..

nah tgk cover dia dulu..
K... see ya..

Wednesday, June 4, 2014

Remembering the past

The days keep reminding me of my past..
Seriously, I don't remember most of my childhood memories. Related  pictures also not more than 20 pieces I guess.
Looking at my friends that has become young parents nowadays and their efforts in keeping memories of their child is awesome.
Never really thought they could become very particular on this. {Keep it up guys!! :-)}
Most of my memory in childhood are circulating around primary school. Just flashing back the dusty memory in my brain is not enough. I could fall to remember imaginary thing if no real proof or some soft of that.
Do you guys have this kind of situation too?

Should we forget the past?

For me, what happen in past has made me come this far. Which I never imagine it could be. However, even the past is great, we still has today and tomorrow to spend.. and it will become greater than the past if we do learn our past mistake. Regretting what I've not done in past will not change it, however now, I'm trying to do what I've missed then.
I valued the past as we strive for the greater today and tomorrow.

Wednesday, March 12, 2014

Semangatku~2

Seriously aku dah lama x menulis.. sejak dari kejadian itu.. mood untuk merakam apa2 kejadian dalam bentuk penulisan hilang..
Seriously, sebelum ini aku rasa aku masih punya peluang, ruang dan harapan.. tapi sejak dari hari itu.. peluang ku 0%, ruang tertutup rapat dan harapan ku sama sekali hancur berkecai..

Setelah hampir 2 bulan di tahun baru.. setelah mengutip sisa sisa kekuatan yg tinggal.. aku berani untuk menulis semula..

Memang dari dulu aku tidak menaruh harapan terlalu tinggi, tapi hati kecil ku masih berkata yang masa akan menentukan segalanya...
Setelah aku kehilangan, setelah aku putus harapan baru aku rasa kepayahan.. untuk meneruskan hari-hari yang selama ini ku sandarkan harapan padanya..

aku menulis bukan nak mengeluh.. cuma aku rasa sekarang sesuai untuk ku luahkan kan apa yg perlu untuk lapangkan dadaku..
aku akui susah untuk menghadapi semua ini.. tapi aku harap untuk terus mencuba dan mencari.. mungkin tiada jodoh antara kita.. Aku akan terus mencuba hingga berjumpa yg setia..

keep thinking positive!!
video