Pages

Saturday, February 26, 2011

Happy News for My Family..

hahaha.. happy la sgt.. if I ask my mom she said... ' dah beremut kat umah nie... nak ja mak hawing sekor2 lam sungai'... hahaha,,, then adek ak kata ' mak sampai hati ka tgk mata depa bila nak hawing tu?'
at last till now none of them kena hawing ( lempar) dalam sungai... my mom just said like that....

oppss.. sorry belum cerita apa2 sudah bercerita reaction org...
actually 3 of my Cat, which are King, Capek, and Peah has deliver their kitten yesterday and today...

ok King Story
for your info, I hv not see them yet so pic  will come later.
first time to be mom
x terjanka dia akan bersalin hari nie... and usualy kucing kami akan bersalin dlm almari or tmpt2 kat dalam rumah... but king is so special...
nak tau kat mana dia bersalin?hahaha.. x pernah dibuat kucing2 lain...
kat pokok Manggis kat umah...
and x kacau org langsung... hahaha... kan slalunya kucing klu nak bersalin akan ngiau2 kuat, but dia lain.. tup2 cari2 ada kat bawah pokok tgh jilat2 anak dia... and semua anak dia sihat walafiat...
lupa nak bgtau... anak king ada 3 ekor..


Peah Story
Peah nie dah berpengalaman beranak sblm nie... da bnyk kali but first time dulu anak dia sumer mati... meroyan la kejap... but then now she is ok...
ok.. dia deliver 3 kitten ...and guest where she deliver the baby... hahahaha,...
kat dalam almari Mak I... mana mak I x marah... abis kotor sumer benda kat tmpt tu...
anak2 nya juga sihat...

Capek Story
 FYI, Capek dilahirkan capek oleh peah, kaki belakang dia x berfungsi dgn baik spt org capek... we all are suprise when she got pregnant, bcoz we wander how she want to deliver the baby in her condition...
 Allah Maha Berkuasa untuk menjadi kan sesuatu yg mustahil itu berlaku....
this mornng... my sis woke up realise that peah already beranak..
then Ayah  call her, 'mai tengok apa ada kat luar nie'
dia pun keluar...
you knw what she see.. newborn kitten on the grass infornt our house...
mula2 dia ingat ank musang ke hapa.. then dia pegi tgk dekat lagi.. baru dpt tau tu anak kucing.. then dia ingt ank peah....
but then when she look at Capek and her belly da kempis...means dia la yg beranak...
huhuhu...
first time be mom mcm2 berlaku...
capek juga x tau yg anak tu ank dia...
but then lepas cium2 dia da terima la...
dia beranak 4 kitten, but 1 kitten die becoz dia x jilat bukakkan selaput tuk baby tu nafas...(itu la yg adek I ckp) so tinggal3 ekor...

itu la cerita2 kucing ku kat kg.. miss to see them.. but now I hv to think how to sediakan semua keperluan mereka secukupnya... 9 more kitten in my house....

Sapa2 ada cadangan untuk namakan kucing I tu sila letak cadangan anda kat ruangan komen kat bawah yer... don`t knw how to name them yet...

1 comment:

rozelt @ syaz said...

hehe..dh dapat kitten..mesti comey2kn..cube try google cr name kucing yg best~