Pages

Tuesday, October 4, 2011

Kerenah Manusia mengelak Kesalahan atau menutup kesalahan

haha panjang lak tajuk...lepas geram...
buat salah, buat silap, menipu, menghack fb org, mengutuk, menggunakan agama untuk menutup kesalahan, menggunakan agama untuk dipersendakan....
inilah kerenah org2 kita... atau lebih tepat lagi org2 itu...pastu org2 itu akan mengelak atau lebih teruk lagi mengeluarkan amarah yang dipura-purakan untuk mengalih pandangan kesilapan mereka itu kepada sesuatu yg lain....
sesungguhnya org2 itu amat tidak ikhlas dalam perhubungan, pada mereka, andai dapat mengawal semuanya itu lah kuasa. tetapi mereka lupa siapa yg Berkuasa di dunia dan akhirat.
klu setakat nak menghamburkan kata2 membalas yg sama juga kesatnya itu....Org2 itu juga tidak ubah seperti org2 yg mereka marahi....

Yg sebaiknya, andai ada teguran samaada pedas, membina, kritikan berbisa, kata2 kesat itu sebagai satu sign,satu petunjuk bahawa kita masih tidak sempurna dalam perhubugan. kemudian perbaiki lah apa2 yg dirasakan perlu. sedarilah, kita ini tidak akan pernah sempurna kerana sifat sempurna itu hanya untuk yg Maha Pencipta... walaupun Org2 itu menerapkan islam dalam penulisan, tidak semestinya imannya islamnya itu lebih baik dari yg lain....

Maaf andai bebelan ini membuang masa anda....aku cuma cukup menyampah dengan kepura-puran yg ditunjukkan oleh seseorg yg berasa diri megah, hebat andai dapat menguasai kehidupan seseorg..andai semua org mengagungkannya, merujuk, memujanya.... bila sesorg itu refuse mula lah perancangan menghancurkan insan itu... cuba sedaya upaya menggangu kehidupan insan itu......

harapan ku Org2 itu mengerti...jgn digangu lg insan itu.... get a life gurlz!!! jangan pandai nak call tp bila org angkat x jawab, diam seribu bahasa..... penakut, pengecut,!! then bila insan tersebut tidak response mula la nak mesej mengugut...then hack fb..apa kejadah!! ingat org heran sgt??

hahaha.....puas2.... Ingat ko sorg je ada blog?!! Ingat ko sorang jer boleh tulis??!! hahaha...
REMEMBER THIS!!!
Once I don't like a person forever I hate!!
oppss...takut x paham English....
Sekali aku x suka seseorg..selamanya aku benci...

PAHAM!!? Hope u get it clean and clear....hahaha....

PS: Sapa makan cabai dia la yg rasa pedas...
to my friends >> this entry not for you all...just for one of the person yg menganggu hidup seorg insan yg aku kenal....hihihi

1 comment:

syaz@rozelt said...

entry lepas geram tu..saba erk mun~