Pages

Monday, December 3, 2012

Hobi yang ditinggalkan, Muncul kembali..

2-3 hari kebelakangan ni aku kembali dengan hobi yang telah lama ditinggalkan. Iaitu menonton cerita romantic, menusuk kablu, tangkap leleh dan yang sewaktu dengannya...

Dah lama sebenarnya aku berhenti tengok cerita2 seperti ni.. sebab nya:
1. Lepas habis jer movie or drama tu.. aku akan rasa literally hati aku kosong... and of course sedih dan segala macam perasan lagi.
2. Mula la nak berangan mcm lam movie tu.
3. etc..

Yang pentingnya sebab pertama tu.. rasa seperti hati aku ada lubang kosong... susah oo nak hilang perasan tu...

Tetapi oleh kerana aku agak boring lately I pun mula balik hobi aku tu...

aku start dengan korean Movie yang sangat terkenal dengan kecomelan pelakonnya, romantic.

1st Movies : Lie To Me
Sangat comel, walaupun aku rasa kemungkinan berlaku di alam nyata amatlah tipis. tapi cara mereka buat filem tu sangat2 convincing sampai kita boleh percaya.. sweet moments mmg sgt2 sweet la.. couple yang melengkapi each other..


2nd Movie : Faith
Epic Drama, yg berlaku di zaman dynasti dulu2 kat korea. Time travel lagi satu event yg masih belum dibuktikan sains namun dengan senang mereka mengolah cerita sehingga ia boleh dipercayai dan logik... Hubungan warrior n doktor yang complicate. tp sangat sweet...
mana nak cari warrior cute, comel and handsome macam nie....hehe...

Dua-dua cerita nie sangat2 berbaloi untuk diikuti atau ditonton.
Memang tidak menghampakan... hihi...

PS: Sedang mencari lagi cerita2 yg best...:-)
* pictures sedut from Mr Google..



6 comments:

Syaz Rozelt said...

yg 1st dah tengok..2nd crita faith tu x tengok lg..syaz pon layan cerita korea nie..tp kena stop sekejap dngn prep kawen..insyaAllah mun..ada jodoh kekosongan tu akan terisi jugak =)

Princesseira said...

Hehe... InsyaAllah.. best kan lie to me tu.. Lg satu cter faith tu sangat2 disyorkan untuk tgk...hehehe.. :-)

Princesseira said...

Syaz ada cter yang nak disyorkan x? hehehe..

JiHa said...

mun...cite warrior dgn doctor tu tajuk dia bukan the great doctor ke?sbb aku pun duk tgk cite tu...lah hero mmg hensem....hehe..cuba cari cite city hunter..mest jugak citer tu...hero sama mcm dalam cite kedua ko tgk tu...

~bEryLLbeLLe~ said...

Mcm mna nk download drama ni.... aku xreti.. ajaq sat

Princesseira said...

Jiha: Yup title dia ada 2..the great Doctor aka Faith... ok2 nanti aku tgk city hunter tu...

Belle: aku tgk cter ni kat dramacrazy.com.. tgk streaming..x download pun.. rsnya boleh download kot kat situ..aku x explore lebih2 lg..