Pages

Monday, October 29, 2012

Makanan Di Hari Raya Haji@Korban@Aidiladha

Hi.. Assalamualaikum..

Selamat Hari Raya Aidiladha semua...semoga segala pengorbanan kita diterima Allah SWT..

Cerita Raya family kami tahun ni biasa2 ja... raya pun rasa x berapa besh sebab cuti sat sangat... raya ketiga dah kena balik KL...< Jam yg amat teruk>

Yang lain dari yang lainnya ialah...tahun ni mak x sempat nak buat special dishes ie Ketupat palas...
sebab utama ialah..daun palas x sempat beli... last-last mak beli ketupat yang dah siap balut..tunggu nak rebus ja...huhu..

rasanya oleh kerana mak x sempat nak balut ketupat dia buat mcm2 makanan lain masa hari raya... heheh i loike!

1.  Rendang daging
2. Rendang Merah daging
3. Nasi Daging
4. Lontong - try resepi baru
5. Laksa

huh! penat jugak la nak memasaknya...
so apa lagi.  hari raya dipenuhi dgn aktiviti memenuhkan perut la jawabnya... jadual diet sudah berterbangan entah ke mana..hikhik...

Sekejap lontong, sekejap nasi daging, sekejap ketupat, sekejap lagi laksa....huh...

PS: Sedapnya.....

1 comment:

Syaz Rozelt said...

lama x dtg blog mun..hihi..syaz pon dh mls2 nak update main blog syaz tu..wah sedap gile makan2 time rye haji eh..sama la kite mcm nak pecah prot mkn..astghfirullah..lupa plak dh nak kawen..hihi

p/s: jom la cepat2 lawan ketua hantu tu..boleh saing main new place plak =)